Treg PC?

SSD-oppgradering-treg-gammel-pc-nytt-liv

Sliter du med en PC som ikke jobber like raskt som deg? Du er ikke alene hvis kaffepausene blir flere og flere i møte med en PC som bruker lang tid på å starte opp for så å bruke enda lenger tid på det du ønsker at den skal gjøre når den endelig er i gang.

Heldigvis trenger ikke alle PC-problemer å ende i kostbart kjøp av ny maskin. Noen ganger holder det å ta en liten opprydding i gamle filer for å frigjøre plass på harddisken sin. Andre ganger er det litt mer RAM som kan utgjøre en stor forskjell. Sist, men ikke minst, så kan man faktisk bytte harddisken i maskinen sin. Sistnevnte er fokuset for denne nyhetsposten.

I de fleste PC'er sitter det en harddisk som inneholder roterende disker som det skrives data til og som det leses data fra - parallelt. Antall rotasjoner på disken(e) samt et par andre faktorer er med på å bestemme hvor raskt maskinen, og til syvende og sist du, får tilgang på det som er lagret og/eller skal gjøres. Det er mye informasjon som skal letes frem, sorteres, omdannes til lyd og bilde og samtidig skal det holdes kontroll på komponenter og det du hele tiden gjør skal oppleves responsivt. For at maskinen skal oppføre seg effektivt og være rask sier det seg kanskje selv at denne harddisken må være av høy kvalitet.

Ironisk nok er den sjelden det. Selv på relativt kostbare maskiner finner man harddisker som er trege og rett og slett gir brukeren en opplevelse av at hele maskinen er treg - og det når den er helt ny. Det er ytterst sjelden at maskinen blir raskere etterhvert som man fyller den med innhold.

Bytter man derimot den mekaniske harddisken sin til en SSD (solid state drive) av høy kvalitet, vil man få en helt annen opplevelse av både maskin og ytelse. Denne disken har ikke bevegelige deler og maskinen din er derfor ikke like sårbar om du skulle sette den litt hardere fra deg enn planlagt mens den er påslått.

Vi har gjennomført en rekke tester på maskiner i nær sagt alle prisklasser og med operativsystemer som spenner fra Windows XP via Windows 7 og til Windows 10 samt på opptil 10 år gamle Apple-maskiner og resultatet er det samme - en relativt ytelsesøkning.

Eksempel: en helt ny PC som kjører Windows Pro 7 64bit og hadde oppstartstid på drøye tre minutter startet opp på omtrent 20 sekunder etter diskbytte.

Erfaringen vår tilsier at man kan forvente en reduksjon i oppstartstid på omtrent 3-5 minutter avhengig av maskin, alder på maskin og modell. Denne ytelsesforbedringen gjør seg gjeldende i alt man bruker maskinen til og er en meget god investering.

Vi kjører kampanje på oppgradering av din maskin til SSD og leverer disker fra 256GB til 1TB til svært konkurransedyktige priser inkludert kloning av eksisterende disk og filer.

Ta kontakt for et hyggelig tilbud med mulighet for kvantumsrabatt dersom ditt firma oppgraderer flere maskiner samtidig.

Sikker og portabel lagring

Hvis du er som oss her i de link as så har du både dokumenter og filer som du trenger å ha med deg og som i tillegg trenger å være tilgjengelig og enkle å dele - med de du ønsker, vel og merke.

Etter å ha lett etter en god løsning kom vi over disse minnepennene og etter å ha testet dem bestemte vi oss for å ta dem inn for å gjøre de tilgjengelig for kundene våre.

Det som er gunstig med nettopp disse minnepennene er at de ikke trenger noe software installert for å fungere. Du lager en kode første gang du setter den opp og etter dette er det denne koden du taster direkte på minnepennen før du plugger den inn i en vilkårlig maskin.

Det er deilig med ting som fungerer så bra at det forenkler hverdagen!

Ta kontakt for en hyggelig prat om gode sikkerhetsløsninger for deg og din bedrift!

 

Chromebook - noe for deg?

Smarte telefoner, bærebare maskiner, nettbrett...hvor kommer Chromebook inn og hva kan den gjøre for deg?

Hva er en Chromebook?

Chromebook har allerede rukket å være på markedet i et par år og det er flere produsenter som lager selve maskinene, akkurat som det er med vanlige bærbare maskiner. I motsetning til vanlige bærbare maskiner, som drives av Windows eller OSX, drives denne maskinen av Google's Chrome.

Du leste riktig. Man kan, enkelt forklart, si at maskinen benytter en nettleser som operativ-system.

Du logger inn med Google-kontoen din og så er du i gang. Kalender, epost, kontakter og nettleser synkroniseres så du helt sømløst kan veksle mellom denne maskinen, telefonen din og din vanlige bærbare eller stasjonære maskin. Alt du trenger er en nettforbindelse og dermed får du gjort det aller meste av det du trenger å få gjort.

Man kan strengt tatt se på en Chromebook som et nettbrett med integrert tastatur. Du kan laste ned apps til Chrome akkurat som vanlig og du har både usb-porter og hdmi-utgang som lar deg koble til eventuelt tilbehør samt få bildet fra maskinen opp på en større skjerm - tv'en din eller kanskje møterommet på jobben?

Vi i de link as har testet en Chromebook fra Samsung og vi skal effektivt dele noen av erfaringene vi har gjort med maskinen.

Hvem er den for?

Vi ser for oss at så mye som 80% av det man typisk jobber med i løpet av en dag med møter, kundebesøk og en ellers aktiv arbeidssituasjon lar seg gjøre med en maskin som dette. Google Docs lar deg gjøre det du trenger med tanke på tekstbehandling, presentasjoner og organisering. Sammenliknet med et nettbrett er det utrolig hvor kjekt det er å ha et godt tastatur tilgjengelig uten å måtte opp på en relativt tung, vanlig bærbar.

Når det gjelder Google Docs er det verdt å merke seg at man uten problem kan lagre dokumentene og arbeidet sitt i de ulike office-formatene slik at man er sikker på at arbeidet sitt er kompatibelt med andre brukere.

Sosiale medier er enkelt å få på plass og det samme er ulike strømme-tjenester som Spotify og Netflix. Vi har også testet maskinen med Samsung sitt Multirom-system og det fungerer som bare det!

Studenter er også en åpenbar målgruppe som vil få mye ut av den fleksible formfaktoren og ikke minst den lave prisen.

Kostnadseffektiv

Nettopp kostnad er et viktig punkt om man skal utstyre et stort antall ansatte med en fleksibel arbeidsstasjon til bruk 'på location' - spesielt om det er en fare for at maskinen vil bli behandlet litt røft eller det er en risiko forbundet med bruksstedet.

Her mener vi at Chromebook er en spesielt god løsning ettersom man får litt av følelsen man får av for eksempel en MacBook Air, men til en brøkdel av prisen.

Byggekvalitet

Maskinen vi har testet er i plast, og mange vil muligens rynke på nesen av nettopp dette, men vi opplever maskinen som robust og uten typisk plastikk-knirk. De avrundede hjørnene fungerer bra og bidrar til å gjøre maskinen mindre sårbar ved rask håndtering. Det gjør den ikke minst lett.

Det er også et stort pluss at maskinen ikke benytter seg av tradisjonelle lagringsalternativer som har bevegelige deler, men i stedet bruker husrtigminne. Dette gjør at Chromebook starter svært raskt og går inn og ut av dvale på et blunk. Man kan også ekspandere minnet i maskinen ved hjelp av vanle minnekort (SD).

Konklusjon

Vi mener at Chromebook kan være en glimrende løsning som maskin nummer 2 for aktive personer eller som alternativ til nettbrett for de fleste andre. Det er synd at Chrome ikke støtter Java og er du avhengig av nettopp dette tillegget er muligens ikke dette produktet for deg. For de fleste andre anbefaler vi å ta kontakt for å sette opp en bestilling. Vi kan naturligvis sette opp maskinen for dere slik den blir mest mulig hensiktsmessig med tanke deres unike behov og vi kan få lagt inn de appene som dere ønsker.

Ta kontakt for et hyggelig tilbud!

Infoskjerm

Dette er en 55" skjerm som er installert i inngangspartiet til en av våre kunder. De ulike leietakerne i bygget kan dermed få vist seg frem på denne i form av logo, siste nytt og liknende.

Det er svært enkelt å publisere innhold til skjermen og vi kan selvsagt bistå med både profesjonelle bilder samt assistanse med tanke på utforming av innhold.

Send oss en epost eller ta kontakt for et godt tilbud.